31 Aralık 2010

Daha ne olacak?

Burada belirttiğim üzere, yeni yılmış, yeni seneymiş pek umurumda değil. Senede bir kez olmak üzere milli piyango almak dışında birşey ifade etmiyor bana. Ama ediyor olsaydı bu heralde şimdiye kadarki en kötüsü olurdu.
Sabahtan dersim vardı, okula gittim. Derse gelen tek kişi bendim hocayla 3-4 dakika muhabbet ettik sonra gönderdi. Eve dönerken telefon çaldı,
Annem: "29 mayıs hastanesinde yoğun bakımdayız, annaneni görmek istiyorsan gel" dedi.
Sabahtan solunum zorluğu olmuş ve bilinç tamamen kapanmış. Tüm aile hastanedeydi ben gittiğimde. Ziyaret için yarım saatlik süre başladığında her hasta için bir kişiye izin veriliyordu yoğun bakım bölümünde. Ziyaretçi olarak hem ilk torun hemde bu tip şeylerde en soğuk kanlı ben olabildiğmden benim girmem iyi olur dedik.
Annanemi bulana kadar 4 tane yaşam ünitelerine bağlı insanın önünden geçtim. Ama birşey farketmedi girmiş olmam. Hala bilinci kapalıydı.
Hayatımda tanıdığım en hayata bağlı insandır annanem. Gençliğinde çevresindeki kadınlara okuma yazma öğretmiş, Kendi başına ingilizce öğrenip dedemin tayininin çıktığı yerlerde çocuklara hem okuma yazma, hem yabancı dil öğretmeye çalışmış.
Onu o şekilde görmek cidden zor bir görüntüydü.
Ama beni daha da rahatsız eden şey yoğun bakımdan çıkınca oldu. 5 yaşında bir çocuk içeri girmeye çalışıyordu. Babası 14 gündür yoğun bakımdaymış, annesine "babamı çıkar oradan" diye bağırıyordu. Belki zaten hassastım, belki bana 3 ocak 2000'i çok hatırlattı. Ama uzun zamandır kendimi bu kadar zor tutmamıştım.

Şimdi yeni yıla nasıl girersen öyle gider lafı o kadar komik geliyor ki. Bir yıla daha girdikya sapa sağlam. Daha ne?

Ek: 23.15 de doktor aradı hastaneden, beyinde de bir takım problemler oluştuğunu ve eski haline dönüşün %10 luk bir ihtimal olduğnu söylediler.

24 Aralık 2010

2 sene erken doğmuş

Bugün aldığım dersi kendi bölümümle değil, 2 seneliklerle alıyorum. Çünkü bizim bölümde ilk dönem açılmıyor bu ders. Dönem başından beri bol bol gözlemledim sınıftakileri, tabiki hepsi için genelleme yapmak yanlış ama bugün öyle birşey olduki bir çoğunun neden 4 değilde 2 senelik okuduklarını anladım.
Adam tv de gördüğü kızla tanışmak için evlenme programını aramış lan! Aynı sınıftayız lan! herif ciddi ciddi evlenme programına bağlanacaktı!

22 Aralık 2010

En uzun

Neden millet gerizekalı gibi "en uzun gece :)" falan yazıyor sevinç ve heyecanla?
21'i ve 22'si arasında 12 saatten fazla karanlık olacak Türkiyede. Ama kim onu bir önceki veya sonraki geceden ayırabilecek? Sanki o gece 12 saat aralıksız sevişeceklermiş gibi bir hava var millette.
Gece uzun olabilir ve dönence ile amerikadan görünen ay tutulması kesişmiş olabilir. Ama yarın hepiniz aynı kiloda, aynı suratla, aynı hayata uyanacaksınız. Kabullenin.

Ek: Ha birde Japonya açıklarındaki depremi buna bağlayanlar olacaktır, onları 12 saat siksen de adam olmazlar.

21 Aralık 2010

Bir de baktım

Bugün "niyaz" adında bir grubu ve "karsh kale" diye bir herifi keşfettim. Keşke önceden bileydim. Yaptıkları müzikler çok farklı.
Bunu tivitır dan yazacaktım, ama sonra buradan yazmayı tercih ettim.

18 Aralık 2010

Rüyada bile denerim

Yeni flaşım ve tetikleyicilerim geldi. Ama ben eve geldiğimde onları deneyecek durumda değildim çok uykum vardı.
Rüyamda ne yapsam iyi olur; Tabiki flaşı deniyordum :D
O değil kalkınca sahiden denedim tetikleyicilerimde flaşımda eskisine göre daha iyi.
İlla bakcam neymişki o dediklerin diyenler için :
Aha bu flaş
Aha bu da tetikleyici

Ice ice baby

Bugün en sevdiğim ve neredeyse en az 2 haftada 1 içtiğim en sevdiğim içecekten her zamanki ölçüde (1 şişe:)) içtim. Sonrasında evde onun damıtılmış versiyonundan vardı, V.S. türünden hemde. O baya serttir ve eskiden çok sevmezdim. Evde bitter çikolata da bulunca ondan da biraz içeyim derken ondan da 5 duble kadar içtim. Ve tüm bunları yaparken odamın camı açıktı yani odam baya serindi. Ve ben şu an bu yazıyı düzgünce yazabiliyorum. Demekki soğuk olduğu sürece bir şişe şarap üstüne 5 duble Martell V.S. cognac içmemin önemi yok.
Soğuğu bu kadar sevdiğimi söylüyorum ama bir gün soğuktan dolayı soğuk ısırı yaşarsam hatta işin bokunu çıkarıp donup ölürsem ne ironik olur lan :D

14 Aralık 2010

Tahin Pekmez

Bu sene yediğim ilk tahin-pekmezi evin dört bir yanında şınavlar ve mekiklerle kutluyorum.

07 Aralık 2010

Zil çaldı

İronik bir rüya gördüm;
Rüyamda mezun olduğum liseye gidiyordum, orası yurt gibi otel gibi birşey olmuş. Liseden bir arkadaşım orda kalıyormuş. Odasına gidiyordum, uyuyordu. Benim gelme sesime uyanıyordu, baya korkmuş görünüyordu, kabus görmüş. Bende ona o tip bir durum olunca ses çıkaran birşey bulup sallamasını ve sesi duyamıyorsa rüyada olduğunu ve korkmaması gerektiğini söylüyordum. Sonra o da masasının üstünde bir çan olduğunu gösteriyordu bana, elime alıp sallıyordumi ses gelmiodu. Tam "AHA!?" derken uyandım.

Şimdi buradan kendime sesleniyorum;
Len daha kendin rüyadamısın değilmisin farkında değilsin, ne bok yemeye millete akıl veriyorsun! O değil ses çıkaran şeyleri duyma duymama olayını nerden uydurdun onu bir açıkla önce.

06 Aralık 2010

Melez Film

Demin bir kısmı Ankarada çekilmiş bir filmin fragmanını izledim, Aha bu
Eğer fragmanı izlediyseniz söyleyin bana; Bu şimdi "Amélie" ve "Jeux d'enfants" ın karışımı değilde ne? Lan bari bilinmeyen filmlerden (ç)alıntı yapın tutupta en popüler iki fransız filmini birbirine kırdırıp melez film yapmanın mantığı ne :D

Rüya

Güzel rüyalara dair en kötü şey, uyanmak.