12 Ocak 2011

Bir Düşünseler

"akp'ye içiyoruz" diye bir organizasyon davetiyesi gelip duruyor bugünlerde feysbukta. an itibariyle 11.000 küsur insan bu organizasyona katılıyor. içki yasağını protesto etmekmiş amaç. Bana daha çok "bakın bize biz ne kadar anarşistiz, ne kadar muhalefetiz" demeye çalışan ergenliği yeni atlatmış veya hala atlatamamış kişilerin dikkat çekme çabası gibi geliyor.
Bu olay biraz daha popüler olur sonra televizyonlara konuyla belki alakalı belki alakasız bir sürü sarhoş görüntüleri koyulur, sonra da "gençlik alkolün esiri" diye başlıklar atılır. Yeni alkol yasasını düzenleyenlerin ekmeğine yağ sürülür. Bu gerizekalılık sürdüğü sürece ne İ.melih ne de akp bok gider..

4 yorum:

mergiz dedi ki...

bana da ergen dayanışması gibin geliyor. ya bi yerde tamam tabii ki karşı çıkıyo ama sanal ortamda ne kadar dikkat çekicen sanki allasen. dey mi..

Karşı dedi ki...

Sanal ortamı da geçtim, katılanların hepsi dışarda birşeyler içerek nasıl bir tepki koyacaklar ki. Bir allahın kuluda euroleague efes pilsen maçlarına gidelim tribünlerde yapalım bunun protestosunu demiyor. Niye? Basket maçına bilet alıp gitmeye üşeniyorlar, Oturdukları yerden "attending" yazmak veya en fedakar şekilde oturdukları yerden şişe açıp içmek daha kolay.

Karşı dedi ki...

Haa bende bişi yapmadım tepki adına henüz. Ama yalandan, içki içmek için bahane etmiyorum sahip olduğum minnacık henüz körertilmeden kalmış duyarlılığı. Kaldı ki içmek için çok daha güzel ve yaratıcı sebepler bulabilirim :D

mergiz dedi ki...

finaller bitsin. ben o zaman içicem misal. esas tepki budur. :D

Rüya

Güzel rüyalara dair en kötü şey, uyanmak.