31 Mayıs 2011

Ulusa zerzeniş

Oldu olacak iyice sıvayayım :D şikayet edeyim :D

Şimdi bu aralar bir çok takip ettiğim profesyonel fotoğrafçının bir şekilde ortak işler peşinde olduğunu görüyorum, mehmet turgut-nihat odabaşı. Bu ikisi ilk dikkatimi çekenler. Hani popüler fotoğrafçıların iyi geçinmesi falan güzel tabi de eğer bu tip ortaklıklar piyasayı domine etme amaçlı ise yasal olsa da hoş değil. Kaldı ki o kişilerinde kendilerine güvenlerini kaybedip, sadece para amaçlı çalışan burjuvalar olma yolunda ilerlediklerinin göstergesidir.

Bir diğer şikayet edeceğim konu ise bu aralar çığ gibi büyüyen reklamcılık ajansları veya kendi değişleriyle "kırieytiv eycınsiler" Bu işe giren çok yakınım insanlar olduğu gibi, sadece 1-2 çalışanıyla iletişimde olduğum eycınsilerde var. Ve bunların hiçbirinin başarılı olacağını düşünmüyorum, çünkü hepsi olaya aynı şekilde bakıyor ve hepsinin kendilerince geniş bakış açıları var ve hepsi kendi zaaflarını göz ardı edip bir şekilde "halledeceklerini" düşünüyorlar ve bence; bok halledersiniz. Evet bu yazıyı okuyan kişi bu düşüncülerim sizin ajans içinde geçerli. Ve senle tek konuşana kadar bu konuda samimi fikirlerimi duymayacaksın.

Ayrıca şu tutoryıl işinide halledek nesnel! hadi bugün üşendin de en kısa sürede görüşüp başlayak, düzene koyak o işi, yoksa kendi kendime başlarım! :D

auahuha burdan millete laf atmak çok zevkli uluşa sesleniş gibi :D Yakında fotoşopla suratımı ajda pekkanınki gibi yumuşatıp, gençleştirip, yukarı doğru bakan boy boy afişlerimi yayınlayacam burdan. Evet burada da tayyipe laf sokuyorum.

Bir de kendimi eleştireyim madem;
Genelde eleştriye açık olduğumu söylesemde sanki hazır cevaplık avantajımı savunma amaçlı kullanıyorum.
Annemle yaşamaktan bıkmış olsamda, halen maddi olarak aileye muhtacım acı ama gerçek. gerçi bu okuduğum şeyi değilde sevdiğim şeyi yapma isteğimden.
"Sinema televizyon" veya "reklamcılık ve tanıtım" konusunda master yapmak istesemde halen ne alese hazırlanmış durumdayım ne kpds ye, Toefl geçerliliğide bitti. İngilizceden tırsmasamda, öğrencilik modundan iyice kopmadan şu alese çalışmaya başlasam iyi olacak.
Şanslı olmamı bazen kendime güvenme konusunda fazla bir etken olarak kullanıyorum (ama halen yüz üstü bırakmadı beni :D )
Bir de göründüğüm kadar açık değilim sanırım yeniliğe, o konuda da birşeyler yapmam lazım.
Ayrıca hala istediğimin yarısı kadar bile kitap okuyamama rağmen, istediğimden 2 kat fazla zaman harcıyorum bigisayar karşısında.
Ve bir gerizekalı edasıyla daha önce yaptığım hatayı tekrar ettiğim oluyor hata olmadığını umarak, bilinçli olarak. Einstein bunu delilik olarak tanımlamış ama kibarlıktan heralde çünkü daha çok gerizekalılık gibi.
Hala bazen, çocuk gibi "ileride...." diye düşündüğüm oluyor. Ulan ilerisi mi kaldı!
Daha düşünsem çok şey yazarım. Zaten en başa yazmam gerekebilcek bir çok şeyi de yazmadım.
Ama kısa vadeli zaman limitli sorun bu yaz ne yapacağım. Bu yazla ilgili iki şey var aklıma takılan biri yıllardır takip ettiğim serinin son ürünü (hp7 II) bitecek.
Diğeri, (ki sonda bahsettiğimden daha önemli olan:P ) halen belirsiz, kendi fikirlerimi dolaylı yoldan ifade etmiş olsamda kendimi gerçek anlamda ifade etmediğim, veya bir tepki alamadığım bir şey görmesi daha zor olacak.
Ha bir de gözüm bozuk, uzağı iyi göremiyorum. Atıyorum buradan 453 km uzağı ve daha ileriyi görmesi zor.

3 yorum:

Nesnel İleti dedi ki...

tamam yapcaz. yanlız hangibirine yorum yazsam bilemedim lan.

dübüratif patetez dedi ki...

olum ben kimseden bana inanmasını beklemiyorum ki zaten. tek istediğim ya da beklediğim şey diyeyim, fotoğraf konusunda işbirliği yapmak. alperle senle işbirliği içinde olmak. geri kalanı bende kalsın zaten :)

Karşı dedi ki...

o açıdan demedim ama. Yapabileceğin, mevcut durumdan çok daha fazla.

Rüya

Güzel rüyalara dair en kötü şey, uyanmak.